Βρείτε την εκδρομή που σας ταιριάζει!


  Όροι χρήσης

  Η εταιρεία

  Η παρούσα ιστοσελίδα dimidistours.gr και το τουριστικό γραφείο "DIMIDIS TOURS" ανήκουν στην ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ, που εδρεύει στην ΑΘΗΝΑ, οδό Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 68, 11526 του δήμου Αθηναίων με ΑΦΜ 095403787, ΔΟΥ ΙΒ ΑΘΗΝΩΝ και αριθμό ΜΗΤΕ 0206Ε60000506200.

  Γενικοί Όροι Συναλλαγών

  Η χρήση της παρούσας ιστοσελίδας και οι προσφερόμενες υπηρεσίες από το τουριστικό γραφείο, διέπονται από τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών, που εφαρμόζονται σε όλες τις εντολές κράτησης, είτε ηλεκτρονικής, είτε τηλεφωνικής, είτε απ' ευθείας στα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου. Με την αγορά και κράτηση ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας από το DIMIDIS TOURS, κάθε χρήστης / πελάτης αποδέχεται τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών. Το DIMIDIS TOURS λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής υπηρεσιών (ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ταξιδιωτική ασφάλεια, ενοικίαση ξενοδοχείου, αυτοκινήτου, οργανωμένο ταξίδι κ.α.), οι οποίες προσφέρονται από τους αναγραφόμενους στην ιστοσελίδα παρόχους της κάθε τουριστικής υπηρεσίας. Ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλεύεται σχετικά και με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών του εκάστοτε παρόχου.

  Κράτηση

  Με την συμπλήρωση των σχετικών πεδίων της ειδικής φόρμας κράτησης την ιστοσελίδα, δηλαδή για κράτηση που πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης, αλλά και για κάθε άλλη κράτηση (τηλεφωνική από τον χρήστη μέσω του call center και κράτηση που πραγματοποιείται από τον χρήστη στα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου), ο χρήστης δίνει ρητή εντολή στο DIMIDIS TOURS να διαμεσολαβήσει για την παροχή ταξιδιωτικής υπηρεσίας, η οποία φέρεται από τον εκάστοτε προμηθευτή, ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας. Η εντολή κράτησης δεσμεύει τον χρήστη σε κάθε περίπτωση. Σε περίπτωση βραχυπρόθεσμων αλλαγών του ταξιδιού, το οποίο έχει επιλέξει ο χρήστης, εκ μέρους του παρόχου, π.χ. σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης του δρομολογίου, το DIMIDIS TOURS θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και να ενημερώσει τον χρήστη σχετικά, εφόσον λάβει έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά του προμηθευτή. Για μεταθέσεις, καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων η άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών και προϊόντων του προμηθευτή το DIMIDIS TOURS δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Ο χρήστης ευθύνεται για την τήρηση των όρων που θέτει ο εκάστοτε προμηθευτής, όπως π.χ. τους όρους που θέτει κάθε ακτοπλοϊκή εταιρία σχετικά με τον χρόνο επιβίβασης. Ο χρήστης ενημερώνεται για τους όρους αυτούς από τον συγκεκριμένο πάροχο. Σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάσει τους γενικούς όρους χρήσης της ιστοσελίδας, το DIMIDIS TOURS διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει εντολές σχετικά με την κράτησή του.

  Τιμές

  Για αλλαγές στις τιμές και τα τέλη κράτησης σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού από τον πάροχο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, το DIMIDIS TOURS δεν φέρει καμία ευθύνη. Στην περίπτωση που υπάρχει επιπλέον αμοιβή ή προμήθεια του DIMIDIS TOURS ως διαμεσολαβητή, αυτή ορίζεται και επεξηγείται ρητά πριν από το στάδιο πληρωμής και συμπεριλαμβάνεται στην συνολική τιμή της προσφερόμενης υπηρεσίας.  

  Τρόποι πληρωμής

  Για την κράτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας μέσω της ιστοσελίδας αλλά και για κάθε άλλη κράτηση (τηλεφωνική από τον χρήστη μέσω του call center και κράτηση που πραγματοποιείται από τον χρήστη στα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου), είναι δυνατή η πληρωμή είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε μέσω άλλων τρόπων ηλεκτρονικής πληρωμής όταν αυτοί προσφέρονται (πχ web banking). Οι δυνατοί τρόποι πληρωμής αναγράφονται στην ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της κράτησης του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας. Πριν την εξόφληση το DIMIDIS TOURS δεν υποχρεούται να μεταβιβάσει τα εισιτήρια ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα στο χρήστη και θα προβεί στην κράτηση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας μόνο εφόσον υπάρχει επιτυχής ολοκλήρωση της πληρωμής. Στην περίπτωση που ενώ εξοφληθεί επιτυχώς το ποσό πληρωμής, δεν καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της κράτησης της υπηρεσίας λόγω τεχνικής βλάβης ή μη διαθεσιμότητας μέχρι να ολοκληρωθεί η πληρωμή, το DIMIDIS TOURS δεσμεύεται να ανακαλέσει άμεσα (εντός ημέρας) την συναλλαγή και να επιστρέψει ολόκληρο το ποσό που χρεώθηκε. Η τελική αποδέσμευση του ποσού από την τράπεζα του πελάτη συνήθως γίνεται εντός 3-7 ημερών και το DIMIDIS TOURS δεν έχει καμία επιπλέον ευθύνη ή υποχρέωση.

  Επιβεβαίωση της κράτησης

  Σε περίπτωση κράτησης - αγοράς τουριστικής υπηρεσίας μέσω της ιστοσελίδας της DIMIDIS TOURS αλλά και για κάθε άλλη κράτηση (τηλεφωνική από τον χρήστη μέσω του call center και κράτηση που πραγματοποιείται από τον χρήστη στα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου), ο χρήστης θα λάβει επιβεβαίωση για την κράτηση - αγορά, μέσω email και υποχρεούται να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων επιβεβαίωσης και να ενημερώσει το συντομότερο δυνατό και μέσα σε διάστημα 24 ωρών το DIMIDIS TOURS για τυχόν αποκλίσεις ή λάθη, σχετικά με την αρχική κράτηση που καταχωρήθηκε. Η εκπρόθεσμη αναφορά λαθών και αποκλίσεων σε καμία περίπτωση δεν γεννά δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση.

  Αποστολή εισιτηρίων

  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, αποστέλλονται στον πελάτη μέσω courier με επιπλέον χρέωση που εξαρτάται από την ημερομηνία επιθυμητής παράδοσης και τον τόπο παράδοσης και περιγράφεται ρητά πριν το στάδιο της πληρωμής. Ο πελάτης επίσης μπορεί να παραλάβει τα εισιτήριά του και από τα γραφεία του DIMIDIS TOURS ή από τα εξουσιοδοτημένα πρακτορεία της εκάστοτε ακτοπλοϊκής υπηρεσίας από το λιμάνι αναχώρησης του. Σε περίπτωση κρατήσεων που αφορούν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και κράτηση ξενοδοχείων, ο πελάτης λαμβάνει το voucher και τον κωδικό της κράτησής του αντίστοιχα, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Σε περίπτωση οργανωμένων ταξιδιών ο πελάτης λαμβάνει όλα τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.

  Ταξιδιωτικά Έγγραφα

  Το DIMIDIS TOURS δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, visa, εκπτωτικά έγγραφα κλπ) τα οποία ο πελάτης υποχρεούται να κατέχει για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού. Η εξασφάλιση και ορθότητα των απαιτούμενων επιβατικών εγγράφων, είναι υποχρέωση του επιβάτη και μόνο!

  Ακυρώσεις - αλλαγές

  Η δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης ενός εισιτηρίου (αεροπορικού - ακτοπλοικού - τρένου - λεωφορείου), ενός ταξιδιού ή ενός άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας καθώς και οι όροι που διέπουν μία τέτοια αλλαγή ή ακύρωση, εξαρτώνται από τους όρους χρήσης και ακύρωσης που θέτει η εκάστοτε εταιρεία ή πάροχος σε αυτές τις περιπτώσεις, στους οποίους το DIMIDIS TOURS δεν έχει καμία επιρροή. Κόστος που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης μίας ταξιδιωτικής υπηρεσίας, το οποίο καθορίζεται από τους όρους του εκάστοτε παρόχου, βαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη / πελάτη. Σε περίπτωση που η ακτοπλοϊκή - αεροπορική ή άλλος πάροχος παρέχει στον χρήστη / πελάτη το δικαίωμα ακύρωσης ή αλλαγής του επιλεγμένου προϊόντος ή υπηρεσίας, ο χρήστης / πελάτης είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει εγγράφως το DIMIDIS TOURS εάν επιθυμεί ακύρωση ή αλλαγή, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση, αλλιώς το DIMIDIS TOURS δεν δύναται να ακυρώσει ή να τροποποιήσει κάποια κράτηση. Στην περίπτωση που ο χρήστης / πελάτης επιλέξει να ακυρώσει μια κράτηση ή άλλη υπηρεσία της οποίας η αγορά έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, το DIMIDIS TOURS θα επιστρέψει το σύνολο της αποζημίωσης που δίνει η ακτοπλοϊκή - αεροπορική ή άλλος πάροχος εντός 24 ωρών, παρακρατώντας από τον χρήστη / πελάτη ένα τέλος ακύρωσης 2,00 € (δύο ευρώ) ανά εισιτήριο που καλύπτει τα έξοδα ακύρωσης και τραπεζικής συναλλαγής ως αντίτιμο για την προσφερόμενη υπηρεσία.  Πριν από κάθε κράτηση, ο χρήστης / πελάτης υποχρεούται να διαβάσει και να συμφωνήσει με τους κανονισμούς ναύλων και όρους χρήσης και ακύρωσης της κάθε ακτοπλοϊκής - αεροπορικής ή άλλου πάροχου της εκάστοτε υπηρεσίας. Σε περίπτωση που ο χρήστης / πελάτης πραγματοποιήσει κράτηση για την οποία έχει εκδοθεί το εισιτήριο και προκύψει κάποια αλλαγή ή ακύρωση του ταξιδιού, το DIMIDIS TOURS αλλάζει ή ακυρώνει το εισιτήριο με βάση τις χρεώσεις που εφαρμόζει η εκάστοτε η ακτοπλοϊκή - αεροπορική ή άλλου παρόχου, εξαρτώνται από τον χρόνο ακύρωσης και τους κανονισμούς του εκάστοτε παρόχου. Το επιπλέον κόστος υπηρεσιών  που ενδεχομένως έχει καταβληθεί κατά την έκδοση ενός εισιτηρίου σε περίπτωση ακύρωσης, δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση ακύρωσης με υπαιτιότητα της ακτοπλοϊκής εταιρείας, δεν χρεώνεται τέλος ακύρωσης και το DIMIDIS TOURS δεν επιβάλλει κανένα επιπλέον κόστος υπηρεσίας.

  Το DIMIDIS TOURS δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τη μη διαθεσιμότητα της εκάστοτε υπηρεσίας ή προϊόντος, λάθη ,παραλείψεις, παραβιάσεις ή αρνήσεις του εκάστοτε προμηθευτή, τραυματισμό, θάνατο, καταστροφή περιουσίας ή άλλες ζημιές που μπορούν να προκύψουν από υπηρεσίες του εκάστοτε προμηθευτή, καθυστερήσεις, ακυρώσεις, overbooking, απεργία, ανωτέρα βία που δεν βρίσκονται στον άμεσο έλεγχό της, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων σε συνδέσμους τρίτων διαδικτυακών τόπων ή τις πληροφορίες που παρέχονται και δημοσιεύονται από τον εκάστοτε προμηθευτή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

  Ευθύνη του χρήστη

  Για την χρήση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο χρήστης εγγυάται ότι είναι άνω των 18 ετών και αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου από ανήλικους για λογαριασμό του. Ο χρήστης οφείλει και υποχρεούται να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα σύμφωνα με τον νόμο και ακολουθώντας τους αναγραφόμενους όρους χρήσης. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου με σκοπούς παραπλανητικούς, κερδοσκοπικούς ή με σκοπούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία στην παροχή των υπηρεσιών του. Η οποιαδήποτε μη νόμιμη κίνηση στη χρήση της ιστοσελίδας θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του χρήστη από την πρόσβαση στις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

  Πνευματική ιδιοκτησία

  Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανήκει αποκλειστικά στο DIMIDIS TOURS και την ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του περιεχομένου του δικτυακού τόπου.

  Τροποποίηση - Ανανέωση των Όρων και Προϋποθέσεων

  H DIMIDIS TOURS έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή και να ανανεώσει τους παραπάνω όρους συναλλαγών σχετικά με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον χωρίς να δημιουργείται υποχρέωση ενημέρωσης του χρήστη σχετικά.

   


   

  Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου

  Ο παρών διαδικτυακός τόπος, ως και το περιεχόμενο αυτού, ανήκει στην «ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ», η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί δυνάμει του ελληνικού δικαίου και εδρεύει στην ΑΘΗΝΑ οδό Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 68, 11526 δήμος ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού τόπου προστατεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ουδεμία τροποποίηση ή περαιτέρω αναπαραγωγή του επιτρέπεται. Η «ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ» δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τυχόν άλλων διαδικτυακών τόπων που περιέχονται ως σύνδεσμοι ή αναφορές στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημία ή βλάβη που προκύπτουν από το περιεχόμενο αυτών. Η τυχόν παραπομπή σε άλλες ιστοσελίδες πραγματοποιείται μόνο προς διευκόλυνση των χρηστών του παρόντος διαδικτυακού τόπου. Κάθε επικοινωνία σας με την «ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ» μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου ή με οιονδήποτε άλλο τρόπο είναι εμπιστευτική. H τυχόν συλλογή, τήρηση, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων που γνωστοποιούν οι χρήστες στην «ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ», μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου συλλέγονται και τυγχάνουν χρήσης και επεξεργασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τις διατάξεις του νόμου, ως εκάστοτε ισχύουν. Ο αποστολέας οπιασδήποτε πληροφορίας στον παρόντα διαδικτυακό τόπο είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο αυτών, την ειλικρίνεια και την ακρίβειά τους. Ο παρών διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Η πρόσβαση στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και η χρήση των παρεχομένων από αυτόν υπηρεσιών, συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του εκάστοτε χρήστη των όρων της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου. Η «ΔΗΜΙΔΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΠΕ» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το περιεχόμενο της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου μονομερώς και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των χρηστών. Κάθε τροποποιημένη έκδοση της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου αντικαθιστά την προηγούμενη. Οι χρήστες οφείλουν πριν από τη λήψη οποιασδήποτε υπηρεσίας μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου να ανατρέχουν στο περιεχόμενο της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου, την προστασία των προσωπικών δεδομένων που εισάγετε στον παρόντα διαδικτυακό τόπο ή άλλες πτυχές της τις πρακτικές απορρήτου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

   


   

  Χρήση cookies

  Τα  cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως  κωδικός σύνδεσης, γλώσσα,  μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή φυλλομετρείτε τις σελίδες του.

  Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη ούτε στον υπολογιστή ή στην κινητή σας συσκευή ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ΄αυτόν και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του επισκέπτη του dimidistours.gr. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας.

  Τα cookies ταξινομούνται τυπικά σε cookies περιόδου λειτουργίας (cookies λειτουργικότητας) και σε μόνιμα cookies.

  Τα cookies περιόδου λειτουργίας δεν παραμένουν στον υπολογιστή σας μετά την έξοδο από την τοποθεσία web ή αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης.

  Τα μόνιμα cookies είναι αυτά που παραμένουν στον υπολογιστή σας. Αυτό επιτρέπει στις διάφορες ιστοσελίδες να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή σας, όταν ξαναανοίξετε τον πλοηγό σας ίντερνετ, ούτως ώστε η πλοήγησή σας να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη.

  Τα μόνιμα cookies μπορούν να διαγραφούν από τον ίδιο το χρήστη.

  Tο DIMIDIS TOURS είναι δυνατόν να αξιοποιεί τα cookies για διαφόρους λόγους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των εξής:

  1) Για λόγους στατιστικούς και marketing ώστε να μετράμε το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας.

  Με αυτά τα cookies δε γίνεται να αναγνωριστεί η ταυτότητά σας. Απλώς μας παρέχουν ανώνυμες πληροφορίες, οι οποίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε ποια σημεία της ιστοσελίδας μας ενδιαφέρουν τους επισκέπτες μας, καθώς κι αν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα στην πλοήγησή τους. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτά τα cookies, ώστε να δοκιμάζουμε διαφορετικούς τρόπους εμφάνισης και λειτουργικότητας της ιστοσελίδας μας.

  2) Cookies κοινωνικών ιστότοπων. Θέλουμε επίσης να έχετε τη δυνατότητα να μοιράζεστε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων της DIMIDIS TOURS με τους φίλους σας μέσω των αγαπημένων σας ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Χάρη στα cookies κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τοποθετούνται από τους παρόχους ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενο αυτό άμεσα.

  Πώς να ελέγχετε τα cookies

  Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: aboutcookies.org.  Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας, όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους φυλλομετρητές κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να προσαρμόζετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, και επίσης ενδέχεται να μην λειτουργούν και μερικές υπηρεσίες.

  Η ιστοσελίδα www.allaboutcookies.org προσφέρει καλές κι απλές οδηγίες σχετικά με το πώς να διαχειρίζεστε τα cookies, χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη πλοηγών ίντερνετ.

  Στην ιστοσελίδα http://www.networkadvertising.org/choices/ μπορείτε να ενημερωθείτε για τη συμπεριφορική διαφήμιση καθώς και για τους τρόπους που μπορείτε να εξαιρεθείτε από την προβολή τέτοιων διαφημίσεων.