Βρείτε την εκδρομή που σας ταιριάζει!


  Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

  Μαλδίβες ( Maldives )

            Η Δημοκρατία των Μαλδίβων είναι ένα αρχιπέλαγος 1.190 μικρών κοραλλιογενών νησιών στον Ινδικό ωκεανό συγκεντρωμένα σε 26 ατόλες (87 νησιά είναι resorts και 202 κατοικούνται), νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα. Το συνολικό μήκος της ζώνης στην οποία εκτείνονται φτάνει τα 765 χλμ. και το πλάτος τα 130 χλμ. Τα νησιά περιβάλλονται από κοραλλιογενείς υφάλους, οι οποίοι τα προστατεύουν από τους μουσώνες. Οι Μαλδίβες είναι η μικρότερη Ασιατική χώρα καθώς και το μικρότερο μουσουλμανικό έθνος. Πρωτεύουσα και μοναδική πόλη είναι το Male (Μάλε). Το διεθνές αεροδρόμιο καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι του συμπλέγματος βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

  • Τα κύρια αξιοθέατα βρίσκονται στο Μale , που είναι το σημαντικότερο διοικητικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Εδώ βρίσκεται το Προεδρικό Παλάτι και το Τζαμί της Παρασκευής όπου θα θαυμάσετε την ιστορική αρχιτεκτονική του, η τοπική αγορά ψαριών στη βόρεια προκυμαία, το Huskuru Miskiiy το μουσουλμανικό τέμενος του 17ου αιώνα (ένα παλάτι που χτίστηκε το 1906 από το σουλτάνο) και το Εθνικό Μουσείο. Η βασική δραστηριότητα στις Μαλβίδες είναι η κατάδυση. Οι ατόλες έχουν εκατοντάδες κοραλλιογενείς υφάλους που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα η διαύγεια του νερού να είναι άριστη και η υποθαλάσσια ζωή άφθονη. Ο πλούσιος βυθός δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εντοπίσει μια μεγάλη ποικιλία από κοράλλια και όστρακα αλλά και εξωτικά ψάρια. Το κάθε νησί, που συνήθως είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι περιτριγυρισμένο από ένα δαχτυλίδι κοραλλιογενών υφάλων, σχηματίζοντας ρηχές λιμνοθάλασσες, διαθέτει παραλίες με λευκή άμμο, τροπική βλάστηση με κοκκοφοίνικες και χιλιάδες είδη λουλουδιών.
  • Για τις αγορές σας μπορείτε να επισκεφθείτε την τοπική αγορά ή την αγορά φρούτων και λαχανικών με εξωτικές γεύσεις. Βεβαίως κυριαρχεί το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας ενώ τα νησιά που επισκέπτονται οι τουρίστες δεν είναι αυτά στα οποία ζουν οι κάτοικοι. Χιλιάδες Ευρωπαίοι επισκέπτονται κατά τους χειμερινούς μήνες τις Μαλδίβες για να απολαύσουν το ζεστό καιρό, την καθαρή θάλασσα και τις απέραντες αμμουδερές παραλίες. Τα πιο δημοφιλή νησιά είναι το Μale, το Suvadiva και το Hulhumale.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα: Το διαβατήριό σας θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής σας. Η βίζα δεν είναι απαραίτητη για τους Έλληνες υπηκόους.
  • Οι Μαλδίβες βρίσκονται πολύ κοντά στον Ισημερινό και έχουν τροπικό και υγρό κλίμα, το οποίο επηρεάζεται από τους μουσώνες. Έχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο ενώ η μέση ετήσια θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 29ο και 32ο Κελσίου. Λόγω της περιορισμένης έκτασης των νησιών το οδικό δίκτυο είναι μικρό. Η επικοινωνία γίνεται με μικρά πλοιάρια και βάρκες. Οι Μαλδίβες κρατούν το παγκόσμιο ρεκόρ της πιο επίπεδης χώρας του κόσμου, με μόλις 2,3 μέτρα ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
  • Υγειονομικοί περιορισμοί: Δεν χρειάζονται εμβόλια
  • Το τοπικό νόμισμα των Μαλδίβων ειναι ρουφίγια.
  • Επίσημη γλώσσα των Μαλδίβων είναι η ντιβέι με έντονη την αραβική επιρροή, η γλώσσα αυτή μιλιέται μόνο στις Μαλδίβες. Πολλοί κάτοικοι μιλούν και την αγγλική, κυρίως όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και το εμπόριο.

  Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
  Στοιχεία επικοινωνίας:
  Ονομα *
  Επώνυμο *
  Τηλέφωνο
  E-mail
  Αριθμός ατόμων:
  Ενήλικες
  0-2 ετών
  2-4 ετών
  4-6 ετών
  6-12 ετών

  Παρακαλώ επικοινωνίστε μαζί μου με τον παρακάτω τρόπο:
     
  Παρατηρήσεις
   
  Δήλωση απορρήτου
      Κανένα από τα στοιχεία που θα λάβουμε μέσα από αυτή τη φόρμα επικοινωνίας δεν θα διανεμηθεί από το γραφειο μας σε τρίτους. Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων περιορίζεται αυστηρά στα πλαίσια των επικοινωνιακών αναγκών της εταιρίας μας και εξυπηρετεί μόνο στη στατιστική καταγραφή τους και στην αποστολή ενημερωτικών εντύπων εφόσον εσείς το επιθυμείτε.

  Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 59

  Υπόλοιπες δημοσιεύσεις