Βρείτε την εκδρομή που σας ταιριάζει!


  Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν...

  Κούβα ( Cuba )

                Tο νησί της Κούβας, το μικρότερο νησάκι Isla de la Juventud (το νησί της νιότης) και άλλα μικρότερα νησάκια αποτελούν την Δημοκρατία της Κούβας. Βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, στη συμβολή της Καραϊβικής θάλασσας, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Κούβα είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Καραϊβικής με πληθυσμό 11.200.000 περίπου κατοίκους. Πρωτεύουσα της χώρας και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κούβας είναι η Αβάνα, η οποία ιδρύθηκε το 1519. Οι Ισπανοί κατασκεύασαν έργα οχύρωσης της πόλης, με τέσσερα επιβλητικά οχυρά να επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Στις αρχές του 1930, η πόλη αποτελούσε δημοφιλή τουριστικό προορισμό ενώ πολυτελή κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχειακές μονάδες έκαναν την εμφάνισή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη παρουσία των επισκεπτών.       

   

  Αξιοθέατα: η γνωριμία με την Κούβα καλό είναι να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της στην Αβάνα, να συνδυάζει ξεκούραση και κολύμπι στις ατέλειωτες, σχεδόν απάτητες, γεμάτες κοκκοφοίνικες παραλίες με τυρκουάζ νερά και λευκή ψιλή άμμο, στα Κάγιος και στο Βαραδέρο και επισκέψεις στο Σαντιάγο, Τρινιδάδ και Σιενφουέγος

  • Ταξιδιωτικά έγγραφα > τα διαβατήρια  πρέπει να είναι σε ισχύ για 6 μήνες από την ημερομηνία επιστροφήςκαι δεν απαιτείται βίζα.
  • Το κλίμα > της Κούβας είναι τροπικό που μετριάζεται από τη θάλασσα που το περιβάλλει. Τα θερμά ρεύματα της θάλασσας της Καραϊβικής σε συνδυασμό με τη θέση της (κοντά στην είσοδο του κόλπου του Μεξικού) την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη σε συχνές καταιγίδες και τυφώνες.
  • Το τοπικό Νόμισμα > είναι το κουβανέζικο πέσο κονβερτίμπλε (peso convertible), το οποίο πλέον το αγοράζετε με ευρώ. Η ισοτιμία του καθορίζεται καθημερινά και αντιστοιχεί περίπου στην τιμή του δολαρίου. Οι συναλλαγές στην Κούβα γίνονται με το peso convertible, όμως, προσοχή, γιατί υπάρχει και το απλό πέσο που χρησιμοποιείται μόνο για συναλλαγές των ντόπιων, αντιστοιχεί στο ένα εικοστό πέμπτο του convertible και μπορείτε να το ξεχωρίσετε από τη φωτογραφία του Τσε που είναι τυπωμένη στη μία του πλευρά. Η Visa και η Master Card γίνονται ευρέως δεκτές, αρκεί να μην έχουν εκδοθεί από αμερικανικές τράπεζες, ενώ τα ταξιδιωτικά check, η American Express, η Diners Club, οι κάρτες της Citibank και γενικά ό,τι έχει να κάνει με αμερικανικές τράπεζες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  • Η επίσημη γλώσσα > είναι τα ισπανικά.

  Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
  Στοιχεία επικοινωνίας:
  Ονομα *
  Επώνυμο *
  Τηλέφωνο
  E-mail
  Αριθμός ατόμων:
  Ενήλικες
  0-2 ετών
  2-4 ετών
  4-6 ετών
  6-12 ετών

  Παρακαλώ επικοινωνίστε μαζί μου με τον παρακάτω τρόπο:
     
  Παρατηρήσεις
   
  Δήλωση απορρήτου
      Κανένα από τα στοιχεία που θα λάβουμε μέσα από αυτή τη φόρμα επικοινωνίας δεν θα διανεμηθεί από το γραφειο μας σε τρίτους. Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων περιορίζεται αυστηρά στα πλαίσια των επικοινωνιακών αναγκών της εταιρίας μας και εξυπηρετεί μόνο στη στατιστική καταγραφή τους και στην αποστολή ενημερωτικών εντύπων εφόσον εσείς το επιθυμείτε.

  Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 130

  Υπόλοιπες δημοσιεύσεις