Βρείτε την εκδρομή που σας ταιριάζει!


  Γύρος Πορτογαλίας & Μαδρίτη ~ 8 ημέρες

  Σαλαμάνκα - Πόρτο - Κοιμπρα - Φατίμα - Λισσαβόνα
  Σίντρα - Κάμπο Ντα Ρόκα - Κασκαϊς - Εστορίλ - Καθερες - Μαδρίτη

  Αναχωρήσεις: 17/05, 24/05 ~ 8 ημέρες

  1η ημέρα: Αθήνα - Μαδρίτη - Σαλαμάνκα - Πόρτο
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη. Αναχώρηση από την Μαδρίτη για τον πρώτο σταθμό μας την όμορφη πόλη τις Σαλαμάνκας , μετά από μια σύντομη περιήγηση αναχωρούμε μέσω μιας όμορφης διαδρομής και μικρών στάσεων, για την πασίγνωστη πόλη του Πόρτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  2η ημέρα: Πόρτο
  Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγησή μας. Η πόλη είναι τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας. Είναι ένα από τα παλαιότερα Ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ' όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

  3η ημέρα: Πόρτο - Κοϊμπρα - Φατίμα - Λισαβόνα
  Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Τελευταίος μας σταθμός το κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα. Πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα "Cova Da Iria" και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Μετά την περιήγηση θα συνεχίσουμε για τη Λισαβόνα, τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, που το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η δυτική πλευρά της πόλης καταλαμβάνεται κυρίως από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη με έκταση κοντά στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πολλές πλούσιες επαύλεις. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, με νοσταλγικά φάντος. Διανυκτέρευση.

  4η ημέρα: Λισαβόνα
  Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Η πόλη της Λισαβόνας είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα ανηφορίσουμε στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, απ' όπου θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο της πόλης το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή των βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Ιερωνημιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

  5η ημέρα: Λισαβόνα - Σίντρα - Κάμπο ντα Ρόκα - Κασκαίς - Εστορίλ (προαιρετικά)
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβόνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό της Σίντρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά).Μετά το γεύμα κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισσαβόνα το απογευματάκι. Διανυκτέρευση.

  6η ημέρα: Λισσαβόνα - Κάθερες - Μαδρίτη
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη Κάθερες ( Caceres ). Η πόλη που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο τις Unesco to 1986. Έχοντας ένα μείγμα Ρωμαϊκής , Μαυριτανικής , Βορειογοτθικης και Ιταλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής το Κάθερες είναι μια πόλη που σε καθηλώνει . Τριάντα πύργοι από την ισλαμική περίοδο δεσπόζουν στην πόλη με χαρακτηριστικό και ποιο διάσημο τον Torre del Bujaco .
  Αναχώρηση για την Μαδρίτη και στην συνέχεια αρχίζουμε την ξενάγησή μας, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco. Διανυκτέρευση.

  7η ημέρα: Μαδρίτη - Τολέδο - Μαδρίτη
  Μετά το πρωινό αναχώρηση για την "Πόλη των Τριών Πολιτισμών", το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο "Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ." Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο , διανυκτέρευση .

  8η ημέρα: Μαδρίτη - Αθήνα
  Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

  Κόστος κατ’ άτομο

  Δίκλινο/Τρίκλινο

  Μονόκλινο

   

  790€

  +180€

  Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διαν/σεις στο Πόρτο, τρείς (3) διαν/σεις στη Λισσαβώνα και δύο (2) διαν/σεις στη Μαδρίτη.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (πρωινό και δείπνο).
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

  Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (ένα ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

  Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):
  ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ - ΚΑΣΚΑΪΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ:  40€


  Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
  Στοιχεία επικοινωνίας:
  Ονομα *
  Επώνυμο *
  Τηλέφωνο
  E-mail
  Αριθμός ατόμων:
  Ενήλικες
  0-2 ετών
  2-4 ετών
  4-6 ετών
  6-12 ετών

  Παρακαλώ επικοινωνίστε μαζί μου με τον παρακάτω τρόπο:
     
  Παρατηρήσεις
   
  Δήλωση απορρήτου
      Κανένα από τα στοιχεία που θα λάβουμε μέσα από αυτή τη φόρμα επικοινωνίας δεν θα διανεμηθεί από το γραφειο μας σε τρίτους. Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων περιορίζεται αυστηρά στα πλαίσια των επικοινωνιακών αναγκών της εταιρίας μας και εξυπηρετεί μόνο στη στατιστική καταγραφή τους και στην αποστολή ενημερωτικών εντύπων εφόσον εσείς το επιθυμείτε.

  Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 90

  Υπόλοιπες δημοσιεύσεις